15.4.2016

Punainen Sulka 2017 vauhdissa Pohjois-Karjalassa ja Itä-Savossa

Punainen Sulka 2017 vauhdissa Pohjois-Karjalassa ja Itä-Savossa

Tiedote. Julkaistu: 15.04.2016 klo 07:00
Suomen Lions-liitto ry
 

Suomen sadat lionsklubit ovat kevään aikana liikkeellä koko maassa


Punainen Sulka logoSuomen lionsklubien seitsemäs Punainen Sulka -keräys on vauhdissa Lions-liiton H-piirissä, jonka 54 klubin tavoitteena on kerätä lähes 270 000 euroa kesäkuun 2017 loppuun mennessä. Valtakunnallisesti Punainen Sulka 2017 -keräyksen tavoitteena on koota viisi miljoonaa euroa, joilla tehdään vähintään 2017 tekoa Suomen nuorten hyväksi yhteistyössä keräyskumppaneiden kanssa. 

Kerätyistä varoista 25% käytetään kunkin keräyksessä mukana olleen klubin kotipaikkakunnan nuorisotyöhön.

– H-piirin keräystavoite on noin 185 euroa jokaista klubien jäsentä kohti, keräyksen piirikoordinaattori Kari Inkeroinen Nurmeksesta toteaa.

Piirikuvernööri Kyösti Suomalainen Kiteeltä kertoo, että Suomen Lions-liiton H-piirin muodostavat Pohjois-Karjalan maakunta ja Itä-Savo. Piiriin kuuluu 54 klubia ja 1 446 lionia (jäsentä).

Kevään aikana lionsklubit ovat liikkeellä kaikissa Suomen 14 lionspiirissä ja lähes jokaisella paikkakunnalla. Lionit myyvät hyväntekeväisyystunnustaan Punaista Sulkaa ja tekevät lipaskeräyksiä. Keräyslupa on aina lippaassa esillä. Kunnianhimoinen tavoite on saada 10 vuoden jälkeen sulka koristamaan jokaisen suomalaisen rintaa itsenäisyyden juhlavuonna.

– Leijonat ovat uskomattoman kekseliäitä ja luovia. Lipaskeräyksen ja sulkamyynnin lisäksi tulemme näkemään lukuisia klubien järjestämiä tapahtumia, joissa keräämme rahaa Suomen nuorten hyväksi Punaisen Sulan merkeissä. Monet klubit järjestävät tapahtumia myös yhdessä, keräyksen viestintävastaava Harri Ala-Kulju kertoo.

2017 tekoa 100-vuotiaan Suomen nuorten hyväksi


Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tiettävästi suurimman varainkeräyskampanjan teemana on ”Tue nuorta itsenäisyyteen”. Keräysvaroilla lionsklubit ovat sitoutuneet tekemään vähintään 2017 tekoa Suomen nuorten hyväksi yhteistyössä keräyskumppaneiden kanssa. Punainen Sulka 2017 -keräyksen kumppanit ovat

  • Aseman Lapset ry (Walkers-kahvila- ja bussitoiminta)
  • Tukikummit-säätiö (syrjäytymisen ehkäiseminen)
  • Ehyt ry (ehkäisevä päihdetyö)
  • Partiolaisten kansalaiskasvatusohjelma
  • Näkövammaisten liiton nuorten opintotoiminta (elämänhallinnan tukeminen)
  • Lasten ja nuorten säätiön Myrsky-taideterapiahanke (mielenterveystyö)
  • Yeesi ry (voimavaralähtöinen nuorten harrastustoiminta).

Nuorten tukemiseen on yhdessä keräyskumppaneiden kanssa valittu neljä osa-aluetta, jotka ovat
  • syrjäytymisen ehkäiseminen,
  • päihteettömyys,
  • elämänhallinta ja
  • mielenterveys.

Keräyskumppaneiden kanssa tehtäviä tekoja kootaan keräyksen verkkosivuille www.punainensulka.fi, missä seurataan kampanjan vaiheita vuoden 2017 lopulle. Kampanjan omaa TV-tuotantoa voi katsoa Punaisen Sulan verkkosivulla. Facebookissa kampanjasivusto löytyy Punainen Sulka Röda Fjädern 2017 -nimellä.

Punaisen Sulan keräyksen lisäksi lionsklubit tekevät käytännön tekoja nuorten hyväksi omassa ”Elämisen taitoja nuorille, Lions Quest” -ohjelmassaan sekä ja internetin turvalliseen käyttöön ohjaavassa ”Vastuu on meidän” -opastustyössään.

Vuonna 2017 sekä itsenäinen Suomi että kansainvälinen Lions-järjestö täyttävät 100 vuotta. Punainen Sulka -keräys on osa itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa ja samalla kunnianosoitus maailman suurimman palveluklubijärjestön, Lions Clubs Internationalin satavuotisjuhlalle.Varainkeräyskampanjan suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

Lisätietoja liitteessä ja verkossa: http://www.punainensulka.fi

Punainen Sulka 2017 -keräyksestä H-piirissä lisätietoja antaa



Kari Inkeroinen
keräyksen piirikoordinaattori
+358 400 510 920
kari.inkeroinen@lions.fi

Punainen Sulka 2017 -keräyksestä valtakunnallisesti


Harri Ala-Kulju
Keräyksen viestintävastaava
+358 50 64684
harri.alakulju@lions.fi

Lions-järjestöstä ja -toiminnasta


Maarit Kuikka
Pääsihteeri
Suomen Lions-liitto ry
+358 10 501 4502,  040 580 2494
www.lions.fi

Keräysvuosi
Keräyksen
kohde
Keräystulos
nykyrahassa
miljoona euroa
1972
Syöpätaudit
6,6
1975
Sydäntaudit
8,9
1984
Sotaveteraanit
9,2
1990
Vammaiset
6,3
1999
Ikäihmiset
7,1
2006
Lapset ja nuoriso
4,5

Lions-järjestöllä esimerkillinen keräysmoraali


Lions-järjestön varainkeruu perustuu lionien omaan, vapaaehtoiseen työhön. Lions-järjestö tai sen jäsenet eivät saa keräyksestä palkkioita.

– Olemme ylpeitä siitä, että keräystemme tuotot välttämättömien keräyskulujen jälkeen menevät kokonaan ilmoittamiimme avustuskohteisiin, Punainen Sulka 2017 -keräyksen kampanjavastaava Matti Tieksola sanoo.

Financial Timesin selvityksessä vuonna 2007 445 yritystä valitsi Lions-järjestön parhaaksi yhteistyökumppanikseen. Se sai täydet pisteet luotettavuudesta, kyvystä soveltaa projektejaan paikallisissa olosuhteissa, tukijoidensa tarpeiden ymmärtämisestä sekä viestinnän onnistumisesta.

Vuonna 2015 amerikkalainen hyväntekeväisyysjärjestöjä arvioiva tutkimuslaitos Charity Navigator antoi neljäntenä vuotena peräkkäin täydet neljä tähteä Lions-järjestölle. Vain kahdeksan prosenttia järjestöistä saavuttaa maksimipisteet neljänä perättäisenä vuonna. Arvioon vaikuttivat ”hyvä hallinto ja parhaat käytännöt, joilla minimoidaan mahdollisuus epäeettisiin aktiviteetteihin sekä taloudellisesti vastuuntuntoinen järjestön päämäärien toteuttaminen”.

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubien järjestö

Siihen kuuluu 1,4 miljoonaa jäsentä 210 maassa ja yli 46000 Lions-klubissa. Lionit tekevät vuodessa 100 000 000 työtuntia vapaaehtoistyötä ja jakavat avustuksina 1000 000 000 Yhdysvaltain dollaria koko maailmassa. Suomessa on 930 Lions-klubia, joissa on jäseninä lähes 25 000 naista ja miestä. He auttavat kotiseutuaan, kotimaataan ja maailmaa n. 5 miljoonan euron arvosta vuodessa.

Lionismin tavoitteena on kasvattaa suvaitsevaisuuteen ja kansainväliseen yhteisymmärrykseen, yhdistää lioneita ja klubeja ystävyyteen ja toimintaan kotiseudun, kotimaan ja koko kansainvälisen yhteisön hyväksi. Lionsjärjestön erityiskohteena on Helen Kellerin kannustamana näönsuojelu. Leijonien näönsuojeluaktiviteeteissa on mm. syntynyt valkoinen keppi.

LIITE:

Punainen sulka on Suomen lionsklubien rekisteröity tavaramerkki


Punainen Sulka on Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyskeräysten rekisteröity tavaramerkki, jota klubit ovat käyttäneet valtakunnallisissa keräyskampanjoissaan vuodesta 1972 alkaen.

Tunnus on tiettävästi kotoisin Japanista, jossa sitä on käytetty vapaaehtoisen auttamisen vertauskuvana. Suomeen symboli tuli Ruotsin kautta, jossa lionsklubit käyttivät sitä ensimmäisen kerran vuonna 1965 kerätessään 13 miljoonaa kruunua asuntojen saamiseksi vammaisille ihmisille. Sittemmin sitä ovat hyväntekeväisyyskeräyksissään käyttäneet muidenkin Pohjoismaiden lionsklubit.

Suomen lionsklubit ovat eri keräyksillään lahjoittaneet nykyrahassa yli 46 miljoonaa euroa apua tarvitsevien auttamiseen kotimaassa sekä kansainvälisesti.